'Gent Smaakt' tovert centrum vijf dagen lang om tot open­lucht­res­tau­rant

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 mei kunnen bezoekers genieten van heerlijke gerechten en dranken van 65 standhouders en lokale makers.

Een beeld van de vorige editie van Gent Smaakt

Tijdens het culinaire festival 'Gent Smaakt' wordt de Korenmarkt het decor van een streetfoodfestival waar je kan proeven van de wereldkeuken van tal van Gentse chefs. In Klein Turkije en op het Goudenleeuwpleinis er een markt met lokale producten, dranken en streetfood. Aan de bar 9Dust geniet je van Gentse dranken van twaalf Gentse makers. De Poeljemarkt wordt dan weer een culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren ondernemers. De Stadshal wordt tot slot omgedoopt tot 'Chef’s Island', waar negen Gentse chefs gastronomische gerechtjes serveren, dit jaar met groenten in de hoofdrol.

Het programma van Gent Smaakt is een weerspiegeling van zowel ons Gents DNA als ons divers culinair landschap. Vijf dagen lang zetten we de Gentse voed­sel­stra­te­gie, gezins­vrien­de­lijk­heid en lokaal culinair talent op de menukaart.

Sofie Bracke, schepen van Economie en voorzitter PuurGent

Kinderen aan zet

Kinderen tussen 9 en 14 jaar ervaren op zaterdag 11 mei in het Kinderrestaurant hoe het is om een echt restaurant te runnen. Ze leren alle kneepjes van het vak, zowel in de zaal als in de keuken. Gentse chefs staan hen bij met tal van tips.

Nieuw dit jaar is de award voor het meest kind­vrien­de­lij­ke restaurant van Gent. Kinderen selecteerden vooraf vijf kind­vrien­de­lij­ke restaurants, namelijk Balls & Glory, Boon, Mémé Gusta, Rabot Dumpling House en Valeir. Zij dingen zaterdag 11 mei mee naar de ultieme bekroning.

Sandra Van Steenkiste, organisator Gent Smaakt

Van donderdag tot zondag is het Goudenleeuwplein ook een gezinsvriendelijk drakenplein met culinaire animatie voor kleine lekkerbekken. Op het programma: eetbare knikkers maken van gedroogd ijs, toveren met thee, experimenteren met smaak en een zoektocht met prijzen voor kinderen.

Gratis toegang

De toegang tot het culinaire festival in het hartje van Gent is gratis. Wie iets eet of drinkt, kan betalen op drie manieren: via een QR-code en de smartphone, rechtstreeks bij de standhouders met diverse bankkaarten, of met een kaart die je kan opladen met cash geld.